Wat is digitaal textiel printen?

Digitaal printen op textiel (ook wel Direct to garment of DTG-printing genoemd) is een nieuwe en opkomende druktechniek. Met digitaal textiel printen kunnen fotografische afbeeldingen van hoge resolutie (600DPI) direct op bepaalde kleding worden geprint. De helderheid en scherpte van de afbeelding is niet te evenaren met andere druktechnieken. Digitaal printen op textiel leent zich uitstekend voor foto’s met veel detail en logo’s met meerdere elementen. De digitale printers voor textiel werken bijna hetzelfde als normale printers. De inktkoppen bewegen heen en weer over de kleding en plaatsen druppeltjes die een afbeelding vormen.

Hoe werkt digitaal textiel printen?

In de studio zorgen we ervoor dat de afbeelding het formaat krijgt zoals de opdruk op het kledingstuk moet worden. Een aantal instellingen die invloed hebben op de kleur en dikte van de inktlaag kunnen in de besturingscomputer van de printer nog worden gedaan. De kleding wordt voorbehandeld zodat de inkt zich goed aan de stof kan hechten. De kleding wordt op de pallets gespannen en met een druk op de knop kan de printer starten. Er kunnen drie kledingstukken tegelijkertijd worden geprint op onze textiel printer. Tot slot wordt de bedrukte kleding door een hittetunnel gedaan om de print nog beter te fixeren. De kleding is nu klaar voor gebruik.

Brezo Pro helpt je graag met je digitale textielprintwerk

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we voor je kunnen betekenen? Laat je adviseren door onze medewerkers of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

  • Spoedlevering mogelijk
    Kleding, PBM's en accessoires
  • Snel een offerte
    Binnen 24 uur in je mailbox
  • Eigen productie
    Alle druktechnieken in huis