Werkkleding voor schilders

Bij Brezo Pro bedrukken en borduren we werkkleding voor diverse vakprofessionals, zo ook voor schilders. Bij kleding voor schilders weten we dat het belangrijk is dat de gebruikte stoffen in zowel de brandende zon als binnenshuis voldoende bescherming en comfort moeten bieden. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer zaken waar je op moet letten bij het selecteren van werkkleding voor jezelf of je personeel. In dit artikel geven we je tips om de juiste werkgarderobe samen te stellen.

Seizoensgebonden werkkleding

In de meeste werksituaties is een shirtje of polo van katoen in combinatie met een stevige korte of lange werkbroek voldoende. Voor op zonnige dagen zijn er zelfs speciale shirts met een UV-block. Een shirt met een UV-block zorgt ervoor dat er maar weinig UV-straling wordt doorgelaten en heeft daarbij een ademende en koelende werking. Maar schilders werken natuurlijk ook wanneer het buiten kouder is. Voor die dagen is het geen overbodige luxe om ook voor een werksweater te kiezen.

Safety first

Bij schilderskleding is het belangrijk dat de boven- en onderkleding niet te ruim zit. Schilders werken namelijk vaak vanaf een ladder of steiger met uitstekende elementen en als je kleding dan te ruim zit, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom adviseren we bij Brezo Pro altijd om te kiezen voor slim fit schilderskleding.

Waarom is schilderskleding wit?

Kleding voor schilders is er natuurlijk in diverse soorten, maten en kleuren. Maar waarom wordt de voorkeur vaak gegeven aan witte schilderskleding? Hiervoor zijn meerdere redenen. Om te beginnen droegen schilders vroeger witte kleding zodat de kleur van de kleding geen invloed had op het mengproces van de verf. Het dragen van zwarte kleding gaf bijvoorbeeld een grijze waas aan de verf. Ten tweede kan zonlicht dat weerkaatst via je kleding invloed hebben op de kleur van je werkomgeving. Als je bijvoorbeeld een rode overall draagt, zal er een rode gloed op het schilderoppervlak verschijnen en dat kan onhandig zijn als je aan het witten bent. Ten slotte werken schilders vaak met gevaarlijke stoffen. Het is dan wel prettig dat je meteen kunt zien dat er iets op je kleding zit.

Hoe kan Brezo Pro je helpen?

Heb je nog vragen over schilderskleding die je wilt bestellen? Of wil je meer weten over hoe Brezo Pro jouw kledingleverancier kan worden? Bel (038 333 15 35) of mail ons (info@brezo.nl) gerust.

  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    Met scherpe prijzen
  • Eigen productie
    Alle druktechnieken in huis